.:AQUAPROFIT CONSULTING:.
Hírek-sajtószobaElérhetőségek
BemutatkozunkSzakterületeinkSzolgáltatásainkTanusítványainkPartnerek

Bemutatkozunk

AQUAPROFIT ZRT.

Az Aquaprofit Műszaki, Tanácsadási és Befektetési Zártkörű Részvénytársaság mára szakterületeinek meghatározó tanácsadó cégévé vált. Megalakulása óta a részvénytársaság legtöbb projektjének közös vonása a vízzel való kapcsolat, melynek megfelelően a társaság mottója és küldetése: „a vízzel való törődés a természettől a fogyasztóig”

Az Aquaprofit Műszaki, Tanácsadási és Befektetési Zrt. jogelődje 1996-ban jött létre, a cég 2001. október 1-től működik részvénytársasági formában. A vállalkozás központja Budapesten található. Emellett Nagykanizsán, Pécsett, Balatonfüreden és Debrecenben működtet irodákat. Leányvállalattal rendelkezik Romániában (2004. Csíkszereda), valamint képviselettel Brüsszelben. Az Aquaprofit Zrt és a kínai Shenzen városi Környezetvédelmi Műszaki Központ közösen létrehozott egy környezetvédelmi és vízgazdálkodási tanácsadó céget.

Több területen piacvezetővé vált Aquaprofit Zrt. tevékenységi köre leginkább a következő három szakterületet öleli át: területfejlesztés, turisztika; környezetvédelem, vízgazdálkodás; pályázati tanácsadás, projektfinanszírozás.

Szemléletében központi kérdés a természetbarát megközelítés és a fenntartható fejlődés elvének érvényesítése. A cég arra törekszik, hogy a természeti környezet értékeit, valamint a gazdaságosság és a racionalitás szempontjait messzemenőkig figyelembe véve tervezzék és valósítsák meg partnereik, illetve a saját maguk által javasolt fejlesztési elképzeléseket.

A cég piacvezető pozíciót tölt be az elnyert hazai és Európai Uniós támogatások, az ivóvízminőség-javítás, az ásványvízprojektek, és a termálturisztikai fejlesztések területén. Elnyert támogatásainak értéke meghaladja a 40 milliárd forintot, ezzel cca. 250 milliárdnyi projektértéket generálva. Társaságunk az Aquaprofit Zrt. több, mint 200 sikeresen lezárt fejlesztési projekttel   elmondhatja, hogy jelentős tapasztalattal rendelkezik komplex programok kidolgozásában.

Az Aquaprofit Zrt. legfontosabb versenyelőnye, hogy komplex, teljes körű szolgáltatást nyújt.  A társaság magasan képzett szakemberei a projekt elképzelésétől, az előkészítésen, fejlesztésen, műszaki-, illetve üzleti tervek, hatásvizsgálatok készítésén át, a befektetők bevonásáig, a tenderezésig, kivitelezésig, az üzemeltetést is nyomon követve nyújtanak segítséget. 

www.aquaprofit.com

AQUAPROFIT Consulting Kft.

A romániai leányvállalat AQUAPROFIT Consulting Kft. néven 2004. őszétől működik, Csíkszeredai székhellyel.

Cégünk fő tevékenységi területei az ásványvíz, termálvíz ipari és turisztikai hasznosításához kapcsolódnak. Köztudott, hogy Romániában a Keleti-Kárpátok térségében található a legtöbb ásványvíz palackozó és üdülőhely.

A településfejlesztés- turisztikai üzletágunk 2006-ban átadta Borszék település- és turizmusfejlesztési stratégiáját, 2007-ben kidolgoztuk Kovászna fejlesztési stratégiáját. Nem utolsó sorban Szováta, valamint Málnásfürdő település-és turizmusfejlesztési koncepcióját is cégünk  dolgozta ki és 2009-ben átadtuk a Hargita Megye Turisztikai Fejlesztési Stratégiáját.

A településfejlesztés- turisztikai üzletágunk elsősorban a fürdőtelepülések fejlesztésére koncentrál, de dolgozunk olyan települések számára is, ahol a turizmus húzóágazattá válhat.

A fejlesztési elképzelések megvalósításához a legtöbb esetben szükség van bankhitel, illetve hazai és/vagy európai uniós forrásokból pályázható támogatások igénybe vételére. Ezek megszerzésének elengedhetetlen feltétele a magas szakmai színvonalon előkészített és kidolgozott projekt.

Elsősorban gyógy-és élményfürdők megvalósíthatósági tanulmányának és kiviteli terveinek a kidolgozásával foglalkozunk.

2007-ben dolgoztuk ki  Nagyszalonta termálfürdőjének és a Málnási  élményfürdő turisztikai megvalósíthatósági tanulmányát. 2009-ben adtuk át a Gyergyóremetei Gyógyfürdő valamint Szálloda kiviteli terveit, melyet 2010-ben követett a Kovásznai Spa és strand előmegvalósíthatósági tanulmánya és 2011-ben a Korondi Árcsó fürdő megvalósíthatósági tanulmánya.

Cégünk dolgozta ki a „Só-útja” nevű komplex turizmusfejlesztési projektet Szovátán, amely a sós és édesvízű tavak turisztikai hasznosítását alapozta meg. 

Cégünk  elsődleges célja az ásvány,- termál- és ivóvíz turisztikai és ipari hasznosításában a romániai szereplők segítségére lenni,  a fürdőtelepülések, az egészségturizmus fejlesztéséhez szeretnének hozzájárulni.

Munkatársak